A piece of my heart…

Toen ik voor het eerst in Frankrijk was, was ik nog een kind en anders dan mijn broer en de andere kinderen op de camping probeerde ik met hulp van een klein geel woordenboekje de Franse taal te leren. Ik ging dus iedere ochtend voor de hele familie broodjes halen en ik was echt super trots dat ik ze in het Frans kon bestellen.

Toen ik voor de tweede keer naar Frankrijk ging bleef ik meteen de hele zomer. Ik ging bij een nichtje van mijn tante op visite. Wij waren van de zelfde leeftijd. Ik ben toen een aantal  weken bij haar in Frankrijk gebleven en zij ging daarna nog een paar weken met mij me naar Duitsland, en zo hebben wij de talen van elkaar geleerd.

De derde keer bleef ik nog langer in Frankrijk. Ik heb toen in het huis van mijn tante in Caen gewoond en ging naar een Franse Lycee. Deze keer was ik voor het eerst in Parijs – en ik was meteen verliefd. Het was op 12.09.2011 – een dag die niemand meer zal vergeten, want het was een dag na 9/11.

Ik wist dat ik nog een vierde keer terug zou komen.

Tijdens mijn vierde bezoek in Frankrijk was ik direct in Parijs voor een stage van 6 maanden. Mijn hart was thuis.

Iedere keer als ik in Parijs ben dan klopt mijn hart een beetje sneller en ik ga alles in mij opzuigen. Ik probeer zoveel mogelijk Frans te spreken en geniet van de fantastische sfeer in deze supermooie stad.

Omdat Conrad een nog grotere deel van mijn hart uitmaakt, leven wij zelf niet in Parijs – i hou ervan om terug te komen, een stukje savoir-vivre te genieten en “ A la prochaine fois“ te zeggen als we weer gaan.