Getting ready | How to prepare

Als jij je bruiloft aan het plannen bent, dan moet je 100 miljoen verschillende bedenken. Want op de dag van heet feest wil je geen beslissingen meer nemen om nog de laatste dingen te regelen maar alleen nog genieten.

Jou voorbereidingen in de ochtend van de trouwdag zijn de tijd van ontspanning maar ook van opwinding. Je moeder, je sus of misschien je beste vriendin zijn dan bij je, om je met het aankleden van je jurk te helpen, en om zelf door de Make-up Artist en de kapster gestylt te worden. Ik hou van dit tijdstip van de dag. De accessoires wachten erop gebruikt te worden en er is een aangenaam spannende sfeer. En jou moeder pinkt een paar tranen weg omdat haar klein meisje gaat trouwen. Meestal is de locatie perfect erop voorbereid, dat je de mooiste foto’s van de ceremonie, de portretsessie en het diner kan nemen. Maar wat gebeurd er in de ochtend? Als ik s‘ ochtends op een trouwlocatie de kamer binnenkom, waar de bruid en de bruidsmeisjes opgemaakt, dan liggen er heel vaak jurken en heel veel andere accessoires midden in de kamer en heet licht is meestal ook slecht. Het is niet onmogelijk om in een ruimte met slecht licht te fotograferen maar een rommelige achtergrond is op een foto slecht te negeren. Als je ervoor wilt zorgen dat je bij de voorbereidingen mooi licht en een mooie achtergrond hebt, dan heb ik hier een paar tips voor je:

1. Ga op zoek naar een kamer met een mooi raam – eentje is genoeg maar natuurlijk licht is gewoon veel mooier dan kunstlicht.

2. Leg alle spullen en accessoires in een andere kamer of in een hoek die niet op de foto te zien is. Als je dat doet, dan zorg je ervoor, dat jij een mooi en opgeruimde achtergrond hebt als ik de foto’s neem van je styling en het aantrekken van de jurk.

3. Vraag aan je moeder en je vriendinnen dat ze zich eerder opmaken dan jezelf. Het ziet er veel beter uit als de mensen die jou met de jurk helpen al hun eigen jurken dragen in plaats van een sweater en een joggingbroek.

Deze kleine details gaan echt een heel groot verschil uitmaken voor de foto’s van je voorbereidingen. Want als je over 40 jaar met het album op de bank zit, dan herinner je je alleen nog maar aan de tijd van ontspanning en opwinding en de traantjes van je moeder omdat haar klein meisje ging trouwen – en niet aan de jurken en accessoires van je bruidsmeisjes die overal in de achtergrond liggen.

En hier een klein voorbeeld: Zo zag de kamer, waar Katharina en haar sus opgemaakt werden uit, voordat wij het opgeruimd hadden. Deze Foto staat nu ook in het Album. Maar kijk hoe mooi het eruit ziet, als het opgeruimd is en Katharina’s sus haar blauwe jurk al draagt. De kamer had maar een heel klein raampje maar dicht bij het het raam was ook hier het licht voldoende. Zoals je kunt zien is de lamp op de achtergrond ingeschakeld en de lamp dicht bij de bruid staat uit – dit om een mix uit omgevingslicht en kunstlicht te voorkomen.

 

jennifer hejna_241

En dit is de kamer nadat wij het opgeruimd hadden en Katharina’s sus haar mooie blauwe jurk droeg toen zij Katharina ging helpen met het aantrekken van haar jurk.
jennifer hejna_242